Projekti

Društveno-kulturni centar u općini Brinje

Projekt Društveno-kulturni centar u Općini Brinje financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a provodi ga Udruga žena Pavenka u partnerstvu s Općinom Brinje, DVD Brinje te Zakladom Kajo Dadić iz Splita.

Opravdanost ovog projekta leži u tome da na području Općine Brinje ne postoji ni jedan prostor u kojem se održavaju kulturne i društvene aktivnosti, odnosno ne postoji mjesto gdje se mogu okupljati sve dobne skupine, dok s druge strane opravdanost ovog projekta gledamo i tako da ćemo mlade „izvući“ iz kafića, od video igrica te ih potaknuti na aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu. Projekt je usmjeren jednako i na starije i na mlade. Kroz ovaj projekt Udruga žena Pavenka će u suradnji s Općinom Brinje revitalizirati i adaptirati prostor koji je u vlasništvu Općine Brinje te ga pretvoriti u društveni centar u Općini Brinje koje će sadržaje i aktivnosti prilagoditi potrebama lokalne zajednice. Cilj je ostvariti uvjet za opstanak mladih na području naše općine te mladi iz ruralnih sredina ne bi bili zakinuti za kojekakve mogućnosti u odnosu na mlade iz gradova.

Razdoblje u kojem se provodi projekt je od lipanj 2020. do travnja 2022. godine. Bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.928.778,83 kune.

Za sve dodatne informacije koje vas zanimaju vezano za projekt možete se obratiti kontakt osobi Mihaeli Mesić na broj 099 430 7687 ili na e-mail udrugapavenka@gmail.com

http://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=18195&kat=78