Završen projekt “Radim i pomažem – Zaželi faza II”

U veljači 2022. godine u Društveno-kulturnom centru u Brinju održano je završno predstavljanje projekta „ Zaželi – faza II“, pod nazivom „Radim i pomažem“. Na završnom predstavljanju sudjelovala je i Predsjednica Udruge žena Pavenke gđa. Jadranka Vučetić sa dopredsjednicom gđom. Ružom Blažanin.

Projekt se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Za provedbu programa osigurano je 1.857.319,59 kuna a provodila ga je Udruga žena „Pavenka“ Brinje.

Kroz projekt je bilo zaposleno 20 žena koje su brinule preko 140 krajnjih korisnika s područja Općine Brinje.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Senj.

Cilj projekta je bio zaposliti 20 žena s područja općine Brinje koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlene žene su u periodu od 12 mjeseci svojim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjim korisnicima.

Kroz projekt „Zaželi faza II“ svakoj sudionici omogućena je usluga obrazovanja i osposobljavanja kako bi po završetku postale konkurentne na tržištu rada.
11 sudionica uspješno je završilo pri Pučkom otvorenom učilištu Ogulin osposobljavanje za posao gerentodomaćice a devet za posao priprematelja jednostavnih jela i slastica te stekle ispravu – uvjerenje o osposobljenosti za navedene poslove , koje im se upisuje u radnu knjižicu.

Uz nazočne sudionice projekta na završnom predstavljanju sudjelovao je i Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa suradnicama koji je izrazio žaljenje za završetkom ovog vrijednog projekta te izrazio nadu za skorim objavljivanjem novog natječaja za provedbu projekta “Zaželi”.

274861343_262397229385509_176959970656676687_n
logo Radim i pomažem

Prethodno Sljedeće